Prihod „slatke“ fabrike 21 milion KM

Bez autora
Jan 12 2014

Tvornica za proizvodnju keksa i vafla Mira iz Prijedora proizvela je u prošloj godini više od 5.000 tona keksa i vafla. Miroslav Turnšek, direktor Mire, kazao je da je ukupan prihod “slatke” fabrike težak skoro 21 milion maraka. I neto dobit sigurno će biti velika, računamo skoro 1,5 miliona KM, izjavio je Turnšek, naglasivši da je Mira stabilna kompanija koja uredno izvršava sve svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima. Mira zapošljava 373 radnika sa prosječnom plaćom od skoro 600 KM. Turnšek očekuje da će broj radnika biti isti i u ovoj godini i da će fabrika koja izvozi 82 posto svojih proizvoda, zadržati prošlogodišnja tržišta u okruženju te u Evropskoj uniji, Americi, Australiji, Kanadi i Saudijskoj Arabiji.

Prihod „slatke“ fabrike 21 milion KMTvornica za proizvodnju keksa i vafla Mira iz Prijedora proizvela je u prošloj godini više od 5.000 tona keksa i vafla...

Miroslav Turnšek, direktor Mire, kazao je da je ukupan prihod “slatke” fabrike težak skoro 21 milion maraka.

- I neto dobit sigurno će biti velika, računamo skoro 1,5 miliona KM - izjavio je Turnšek, naglasivši da je Mira stabilna kompanija koja uredno izvršava sve svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima.

Mira zapošljava 373 radnika sa prosječnom plaćom od skoro 600 KM. Turnšek očekuje da će broj radnika biti isti i u ovoj godini i da će fabrika koja izvozi 82 posto svojih proizvoda, zadržati prošlogodišnja tržišta u okruženju te u Evropskoj uniji, Americi, Australiji, Kanadi i Saudijskoj Arabiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik